breaking the ice:)

1:11 PM Posted In , , , Edit This 1 Comment »

Entry pertama untuk blog ini:)...selamat datang...Terima kasih kerana membaca (kalau ader yg membaca)..Terima kasih kerana meng'view' (kalau ada yg meng'view')

Aku...perempuan..lewat 20an..masih sendiri..masih mencari..tetapi ader yg tersayang...ibu..ayah..adik..tok..ami..makami..
seorang penjual buku yg tak baper nak laku...seorang cikgu tuiysen yg tak baper nak pandai tetapi garang:)..berteduh di rumah ami 'kg serkai jadi, Tronoh Perak'...

Aku amat cintakan kedamaian..bencikan perokok(busuk!)...jatuh cinta dengan fotografi+lomografi+national geographic+kucing2+buku2+gadget2+milo suam....

Mula bosan dengan kehidupan sekarang...jual buku tetapi tak laku...takda banyak duit nak beli dslr dan juga semua lomo2 kamera...hidup sangat kasihan tetapi tak suka dikasihani...mengharapkan duit mengajar tuisyen dan ayah (kalau tak cukup)...Tetapi tidak pernah putus asa untuk berusaha untuk mengubah hidup..mau tau?semalam sudah dipos segala resume segala borang2 keja...murah rezki aku insyaAllah keje la aku kembali tahun depan..ops! yer pernah bekerja...sebagai kerani bank yang tak berapa nak best dulu dikenali sebagai B*B skarang C**B...Mengambil tindakan berani mati hantar surat berhenti 24jam kepada supervisor aku pada tanggal 20 September 2005<-------hari paling bermakna buat aku...selepas tarikh itu badan aku naik seperti org senang hati:)..yer senang hati..sejak itu tak pernah turun2...

Pernah jatuh cinta dengan sukan...tetapi sekarang tidak lagi...rancangan tv diminati gossip girl tapi aku tak suker bergossip..the reaper...The Runway tapi tak pernah teringin nak jadi fesyen designer....dulu masa aku kecik2 cita2 nak jadi lawyer...tetapi setelah masuk uitm dan ambil course accountancy terus cita2 ku berubah nak jadi accountant or auditor...selepas aku repeat paper..terpakse cuti sem sebab tak pegi kelas sebulan...dan terpaksa menghabiskan diploma aku sehingga part8...maka aku berhenti untuk memikirkan ape cita2 aku...sehinggalah aku kerja dan membeli kamera digital pertama ku(guna duit sendiri) terus aku berminat dengan fotografi...dan selepas berenti keje terus cita2 aku nak jadi fotografer:)tapi aktiviti menangkap gambar aku tak teruskan sebab 1. digital camera dah tk peform bagus 2. aku ader slr..tapi byk guner duit nk beli film dan cuci so kene lupekan dulu...Tunggu masa aku dapat keje yg ok..akan aku kumpul duit utk beli dslr...

Itulah aku...seorang perempuan..lewat 20an...hajat dihati nak berniaga...tapi tk berjaya...masih kurang ilmu didada...tapi aku tak pernah putus asa...cinta aku pada buku masih utuh begitu juga dengan fotografi...:)

1 komen:

++[sexyinred]++ said...

Hi...ninie n amie (ada 2 author ker ekkk? konpius kejap),

Thanks a lot utk link and dtg bertandang kat my blog.


I'm sending you all the best wishes...and mudah-mudahan apa2 yg dihajatkan akan dipermudahkan oleh Nya for you.


p/s : Tak yah beli dslr la, dulu i pon teringin tapi sejak pakai toy camera...i doubt it i want a dslr anymore (tp kalu org bagi free i amik la kan :D).

Skrg gila kumpul vintage/kamera plastik best oooo...kalau sekali dh terkena penangannya...heeee ini ayat meracun hahahha abaikan jer la.

k la...catch up with you lagi nanti.