Kampung Boy...

9:19 PM Posted In , , Edit This 5 Comments »
Lat;Kampung Boy

Rasa-rasa anda kenal dengan imej di atas?..yer Kampung Boy ilustrasi dan cerita oleh Lat atau nama sebenarnya Mohammad Nor Khalid atau Datuk Mohd Nor Khalid...Kartunis yang paling disegani di Malaysia dan di luar negara:)..Di mana komiknya telah diterjemahkan ke-9 bahasa..yang terbaru ialah ke bahasa German...

Kampung Boy...sememangnya komik yang menjadi kegemaran aku sejak aku sekolah rendah sehingga sekarang...Pertama kali aku baca komik Lat nih mase mak aku bawak balik kalendar yang penuh dengan kartun Lat...kalendar tuh la aku bawak kemana-mana...Baca berulang2 kali dan tak pernah buat aku jemu...

Sekarang...aku memiliki komik 'Kampung Boy'edisi yang diterbitan pada tahun 1970an...
Sebenarnya ada 2..satu aku dah jual hanya dengan harga RM5.00..Satu yang tinggal ini aku akan simpan sebagai koleksi..mahu beli?:)



5 komen:

Kekanak Tokyo said...

kata nak simpan?

ke nak jual?

huh?

ninie.n.ami said...

ader 2 la satu dh jual...

Manusia Secondhand said...

sah tengok majalah tiga ni semalam. aku baru je nak pos pasal kampung boy.

ninie.n.ami said...

ehehhehe...yer anda betol!

http://thefluffies.wordpress.com said...

hi there! nice blog, i'll visit again.. thanx for inviting me to ur blog. U're welcome to see our's too ;) (me : nicoty_yne/nerqleman)